Hur doftar Cabernet Sauvignon?

Cabernet Sauvignon är en av världens mest odlade druvor. Den är också en av de tydligare druvsorterna när det kommer till att konsekvent dofta och smaka samma sak. Det finns några egenskaper hos den här druvan som gör det relativt enkelt att skilja ut den från andra druvsorter. LÄS MER HÄR>>

Vinerna från Valpolicella

Vi på artchart.se gillar vin! Därför handlar många av våra posters om just detta. Vi inbillar oss att den kunskap de förmedlar möjligtvis skänkt glädje runt några middagsbord. Eller så har de bara varit trevliga att titta på:)


Valpolicella tillhör ett av de mer populära vinursprungen i Sverige. Många av de viner som säljer bäst på Systembolaget kommer härifrån. Till exempel Ripasso och Amarone. Vad utmärker vinerna härifrån? Vi reder ut det hela.

LÄS MER HÄR >>

Vad är egentligen Chablis för vin?

Vad utmärker det populära franska vinet, vilken druva är det tillverkat på och vilken mat passar bäst till Chablis?

LÄS MER HÄR>>

Vilket vin till västerbottenpaj?  

Vad passar egentligen bäst att dricka till västerbottenpajen och andra ostar eller ost-baserade rätter? Olika ostars egenskaper går faktiskt olika bra ihop med varierande vinstilar.

LÄS MER HÄR >>

Skillnaden mellan Champagne, Cava och Prosecco

Skillnaden mellan Champagne, Cava och Prosecco

Många undrar ofta vad skillnaden egentligen är på de här tre olika vinerna. För den påläste är det kanske självklart, men långt ifrån alla har koll. Lär dig några enkla knep på vad som skiljer Champagne från Prosecco?

LÄS MER HÄR >>


Här kan du hitta inspiration till din vägg därhemma. Klicka på bilden för att köpa postern som passar hemma hos dig.

Tillbaka till butiken.