Vad passar egentligen bäst att dricka till västerbottenpajen och andra ostar samt ost-baserade rätter?
Talar vi specifikt om Västerbottenpajen finns det några knep. Som namnet antyder består den älskade Västerbottenpajen till stor del av ost & OST är en av de mest fördelaktiga ingredienserna man kan önska när man ska matcha mat och vin.
Ostens feta och salta karaktär ger en utmärkt smakbrygga till vinets syra och frukt. Det är svårt, men absolut möjligt, att misslyckas när man ska kombinera vin och ost.
Västerbottenosten är relativt kraftfull i sin smak och kan med fördel matchas till ett friskt, torrt vitt vin med medelfyllig till fyllig karaktär. Ett mousserande vin av god kvalité är också en mycket god kombination.
Här är några exempel på bra viner till Västerbottenpaj!
- Medelfyllig Chardonnay
- Smakrik Sauvignon Blanc
- Frisk och fruktintensiv Chenin Blanc
- Cava
- Champagne
- Även ett friskt rosévin från Provence sitter fint till pajjernas paj!
Är du intresserad av hur man bäst kombinerar ost + vin eller är du på jakt efter en present till en kompis som älskar de här båda godsakerna så kan vi rekommendera vår ost -och vinposter! (50*70cm) Du hittar den HÄR>>
