Villkoren gäller dig som lägger order (kund) och Art chart i egenskap av säljare (företag)

1.Köpinformation  

Du måste vara 18 år för att handla via oss. 16 år om du handlar i målsmans godkännande. Vid köp från artchart.se gäller konsumentköplagen och distansavtalslagen. Alla försök till bedrägeri polisanmäls, vi förbehåller oss rätten att häva köp om bedrägeri skulle misstänkas. Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning av varor samt reserverar oss för förändringar i sortimentet. 

2.Priser

De priser som gäller för beställda varor är de som visats dagen då order lagts. Alla priser är angivna inklusive moms.

Inga kortuppgifter sparas av Artchart.se

3.Frakt och leverans

Vid lagd order får du en orderbekräftelse på mail inklusive en uppskattad leveranstid.

Vi levererar inledningsvis enbart till ombud med Postnord. Du kommer att bli meddelad när din vara finns att hämta. Vi strävar efter att ha så snabba leveranser som möjligt och leveranstiden kan variera. För produkter vi har i lager är normal leveranstid ca 2-6 arbetsdagar.

Leverans sker till adress som angetts vid köp, kunden ansvarar för att hålla uppgifterna uppdaterade och ge möjlighet att få varan levererad till korrekt adress.

Din beställning skickas med spårbart kli-nummer.

Kontakta oss vid eventuella transportskador så hjälper vi dig med reklamation hos transportbolaget.

4. Ångerrätt 

Vi följer lagen om distansavtal enligt Konsumentverkets rekommendationer. Du har rätt att returnera ditt köp i 14 dagar efter att du mottagit varan utan att ange någon anledning. För att lämna tillbaka en produkt måste denna vara oanvänd. Du står enbart för retur-fraktkostnaden.

Om du vill ångra köpet ska du, innan ångerfristen går ut (14 dagar efter att varan mottagits), skicka ett tydligt meddelande till [email protected] och ange namn, adress, ordernummer, namn på varan samt annan relevant information såsom eventuellt fakturanummer. Du får ett vändande mail med returfraktsedel och annan viktig info. Du själv står för returfraktkostnaden. Returen ska skickas väl förpackad. 

Så fort din retur kommit till oss återbetalas pengarna för de/den vara/varor som returnerats. 

5. Force majeure

Om Artchart.se på grund av omständigheter utom Artchart.se’s kontroll (Force majeure) skulle bli förhindrade att utföra åtagande gentemot kund utgör detta inte ett avtalsbrott. Vi kommer givetvis i en sådan situation göra vårt yttersta för att utföra våra åtaganden.